Diy kukkalaatikko puusta parvekkeelle


Alkukesästä sain idean, että haluaisin parvekkeemme pidemmälle kaiteelle tosi pitkän puisen kukkalaatikon ja siitä tuli mielestäni tosi kiva, joten tässä karkea ohje teille jos joku haluaa samantyylisen rakentaa. Ostettiin siis rautakaupasta pitkä 20x140mm lauta ja mittailtiin niin, että saataisi siitä noin 140cm pitkä kukkalaatikko. (Mielestäni tuo 140mm leveys oli ihan minimi jotta kukat mahtuu kasvamaan laatikossa hyvin.)

Pohjassa on yksi lauta, ja sivuille kiinnitettiin ruuveilla samasta laudasta reunat. Kävi pikku mittausvirhe ja päätylaudoista tuli sentin liian korkeat, mutta mielestäni siitä tuli lopulta kivemman näköinen näin.

Maalasin laatikon kauttaaltaan valkoisella talomaalilla kahteen kertaan. Maalasin myös sisäpuolen, koska en halua että puu alkaisi lahota jossain vaiheessa eteenkin kun kukkalatikko tulee oleman ulkona ympäri vuoden.

Valkoisesta muovisesta puutarhanarusta punoin kaksi paksua pätkää, joilla laatikko tultaisiin kiinnittämään kaiteeseen. Paksumpana se on kestäväs sekä myös näyttää paremmalta. Kiinnitykseen olisi voinut käyttää esimerkisi ketjua, köyttä tai vaikka kahta vanhaa nahkaista vyötä.

Tältä laatikko näyttää ulkona. Tein narusta lenkit joiden läpi laatikon sujautin. Narujen pituuden säätämiseen tarvitsi toisen apua, nimittäin massiivipuinen kukkalaatikko multineen on tosi painava.

Tässä näkyy laatikon sisäpuolta. Vuorasin sisustan jätesäkistä leikkaamalla ja taittelemalla. Koska laatikko oli 140cm pitkä, jätesäkin pituus ei riittänyt päästä päähän, joten leikkasin kaksi pitkää pätkää muovia ja laitoin lomittain. Aluksi jännitti alkaako laatikko vuotamaan multavettä, mutta ei ole alkanut!

Istutin laatikkoon pelargonioita ja niiden väleihin kylvin jonkun kesäkukan siemeniä joiden nimeä nyt en millään muista. Kukat on lähtenyt tosi hyvin kasvamaan. Periaatteessa pelargonia vaatisi leveämmän laatikon, mutta istutin kukat reilun kokosilla väleillä, jolloin juuristolla on tilaa levittäytyä sivuille.

#parvekelaatikko #kukkalaatikko #diyparveke

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE