Peiliseinä alle 30 eurolla


Minulla on ollut aivan alusta asti mielessä, että meidän keittiön ruokapöytä nurkkauksen seinä kaipaisi jotain. Pitkään mietin laittaisinko siihen useamman taulun vai maalaisinko itse siihen yhden isomman taulun. Taulu ei kuitenkaan napannut, koska olkkarin puolella kahdella eri seinällä on jo tauluja. Mietin myös kaikenlaisia hyllyratkaisuja, mutta mikään idea ei oikein napannut kunnes keksin tehdä peiliseinän. Meiltä löytyy eteisestä saman näköisiä peilejä myös ja taitavat olla jostain 80 luvulta edellisen omistajan jäljiltä. Aluksi mietin pitkään, että ottaisin ne irti ja laittaisin tilalle yhden ison yksittäisen pelin, mutta en uskaltanut, koska peilit olivat olleet seinässä ties kuinka kauan ja koska seinä on tapetoitu, niin melko varmasti tapettia olisi lähtenyt mukana.

Lämpeni kuitenkin pikkuhiljaa tälle trendille joka on tullut suoraan sieltä 80 luvulta takaisin. Somessa tuli kerran myös vastaan kuva, jossa näistä peileistä oli tehty kokonainen portaikon seinä ja se oli tosi upea. Se jäi kummittelemaan mieleen ja sitten törmäsin youtubessa videoon jossa näistä vuorattiin kokonainen seinä peiliseinäksi. Siinä asukkaat kiinnittivät peilin väleihin puiset ohuet rimat jotka kiinnittivät seinään ja maalasivat mustaksi. Halusin itse tähän tilaan jotain yksinkertaisempaa kuitenkin, joten tällainen siitä sitten tuli ilman niitä rimoja.

Ostettiin siis 4 pakettia ikean Lots peilejä. Jokaisessa paketissa on 4 kpl peilejä kiinnitys tarroineen mukana. Yksi paketti maksaa 6,99€ eli on ihan naurettavan halpa.

Halusin laittaa peilit niin, että pöydässä istuessa pää ei osuisi peileihin vaikka tuoli olisi seinässä kiinni. Sai käyttää hieman mielikuvitusta kun ilman vatupassia piti saada peilit suoraan, mutta onnistuttiin kuitenkin. Mitattiin seinän keskikohta vaakasuunnassa ja siihen tuli tämän peilialueen keskikohta. Korkeus katsottiin silmämääräisesti suunnilleen mihin kohtaa tulisi. Korkeudella ei ollut niin väliä meidän tapauksessa kunhan pää ei osuisi peileihin.

Paketissa tuli siis kaksipuoliset tarrat mukana joita jokaiseen peiliin tuli 2 kpl. Aluksi mietitytti miten tulevat pysymään vain kahdella tarralla, mutta tarttui kyllä tosi jämäkästi ainakin tuollaiseen perus maalattuun seinään. [Paketissa luki mihin eri materiaaleille teipit tarttuu ja muistaakseni oli muitakin kun maalattu betoni/kipsilevy seiniä, mutta jos kiinnität muualle niin tarkista itse.]

Huom! Ohjeessa luki, että jätä pienet raot peilien väliin, jotta voit vielä hieman liikutella peilejä oikeaan kohtaan MUTTA meillä nuo tarrat kyllä tarttui heti niin lujaa seinään kiinni, vaikka ei olisi juuri ollenkaan edes painanut, että ei noita kyllä sen jälkeen enää liikuteltu, kun oli kerta seinään länttästy kiinni. Kannattaa siis olla varma että tulee oikeaan kohtaan ennen kuin lätkii seinään kiinni. Meilläkin meni itseasiassa just tän takia pari peiliä hieman väärään kohtaan, mutta ei kannata siitä turhautua. [Ellei sitten ole järkyttävä perfektionisti ja tuijota aina kaikkia virhe kohtia.] Peiliin katsoessa sitä vain automaattisesti katsoo siitä peilistä läpi eikä todellakaan enää edes huomaa missä ne puoli milliä väärin meneet kohdat edes oli.

Peilit olisi voinut kyllä lätkiä ihan vieri viereen, mutta päätin että jätetään tuollaiset pienet raot. Se on mielestäni kivan näköinen noin. Eteisen seinässä peilit on vieri viereen kiinnitetty ja sekin on ihan jees, mutta tuo näyttää mielestäni paremmalta. Toinen syy miksi jätettiin raot on siinä, että jos joskus nuo haluaa irti, niin tulee irrotuksesta huomattavasti helpompaa kun peilien välissä on pienet raot mistä saa revittyä. Laitettiin myös kaikkiin peileihin tarrat samoihin kohtiin, jotta sitten kun peilit joskus pitää irroittaa, niin on huomattavasti helpompaa kun kaikki tarrat ei ole aivan eri puolella peilejä.

Tykkään siitä miten valtavan paljon lisää valoa ja tilan tuntua nuo tuo vaikka tuo keittiön nurkkaus olikin kyllä jo valmiiksi yksi meidän asunnon valoisimmista paikoista! Avopuoliso jota ei juurikaan sisustus asiat kiinnosta oli myös tulokseen erittäin tyytyväinen.

Yksi syy miksi halusin peilit aika ylös oli se, että en halunnut että peilistä näkyisi ruokapöydän päällä olevat tavarat. Kaikki peilin edessä oleva kun toistuu tuplana tilassa, niin siitä tulisi liian levoton, jos jokainen ruokapöydän tuoli, pöydällä olevat tavarat sekä takana oleva tietokonepöytä näkyisi peilistä. Nyt peilieistä näkyy vain kasvien lehdet kivasti, sekä tuo valaisin ja verhokiskossa olevat valot. Tykkään todella paljon siitä miten tuo lamppu kiiltää peilin kautta sekä hämärällä nuo verhotangossa olevat valot näyttää tosi hienolta.

Yksi peili on 30x30cm joten tuolle peilialueelle tuli kokoa 120cmx120cm plus nuo pienet raot siihen päälle. Olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen. Luonnossa tuo näyttää vielä isommalta, kuin miltä kuvissa välittyy. Isot yksittäiset peilit on yleensä kalliita ja painavia, joten näistä saa koottua paljon helpommin ison ja näyttävän kokonaisuuden. Suosittelen!

#peiliseinä #keittiönsisustus #diy

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE