Lemmikkiperheen sisustus, mitä elämä kahden chinchillan ja koiranpennun kanssa on opettanut


Suurin asia mikä on ehkä tullut todettua, on se että kaikessa mihin lemmikit vaan yltää täytyy heidät ottaa huomioon. Pintamateriaalien täytyy kestää pikku riiviöiden päähänpistot. Meillä esimerkiksi kaikissa kalusteissa paitsi ruokapöydässä ja sängyssä on metallijalat. Se on helpottanut elämää huomattavasti, kun ei tarvitse miettiä päättääkö joku alkaa majavaksi. Chinchillojen häkissä on puiset jalat, tyhmin päätös ikinä häkin suunnittelijalta. Yksi niistä löytyikin jokunen aikaa sitten sängyn alta syötynä. Tarkotus olisikin sahata kaikki loput 3 poikki ja joko ostaa metallijalat, tai antaa olla kokonaan lattiaa vasten.

Jos lemmikki päättää kokeilla hampaitaan johonkin, älä ikinä oleta että se jää ainoaksi kerraksi. Se on tullut todettua kantapään kautta monta kertaa. Eli heti jos hampaat löytyy kielletystä paikasta, peitä se jollain jotta ei pääse toista kertaa. Koiranpentumme Laku sai päähän jossain vaiheessa alkaa nuolemaan ja kokeilemaan hampailla pistorasioita! Ei onneeksi vahingoittanut niitä kertaakaan, kun huomasin aina sillä sekunnilla. Ostettiin sitten Ikeasta puiset Knagglig laatikot. Nostin laatikot pystyyn seinää vasten niin että se aukkopuoli tuli seinää vasten ja pistorasia jäi piiloon! Mietin että antaako Laku olla laatikoiden rauhassa, mutta hyvin on antanut. Tähän voisi joku sanoa, että eikö ole vain helpompi opettaa lemmikki että tiettyihin juttuihin ei kosketa. Näin on tehtykin ja tehdään joka päivä, mutta kun pörröiseen pikku päähän ei se järki niin nopeasti kasva. Jos on muuta tekemistä niin osaa kyllä pysyä kielletyistä jutuista poissa, mutta odotappa vaan sitä hetkeä kun pentu joutuu puuhailemaan itsekseen ja omat lelut ja luut ei enää kiinnosta. Herkkupallot, uudet lelut ja luut antaa tekemistä siihen asti, kunnes ovat liian tuttuja eli maksimissaan puolen tunnin ajan. Hyväksi keinoksi olen todennut, että laitan tuttuja leluja ja luita kaappiin useammiksi päiviksi, jonka jälkeen ne kiinnostavat taas paremmin.

Meillä makuuhuone on chinchillojen valtakuntaa. Muffinssi on kuningatar ja Pannari hänen uskollinen alamaisensa. Kun Pannari vielä asusteli yksin, hän ei syönyt muuta kuin omaa ruokaa ja häkkiään. Muffinssin tullessa taloon tuli uudet säännöt. Syö kaikkea, mistä saat palasen. Meillä ei tämän vuoksi makuuhuoneessa ole mitään ylimääräistä, koska kaikki pitää kerätä illalla kaappiin piiloon.

Fleecekangas on kankaista ainoa jota ne ei jostain syystä syö, joten päiväpeitto onkin fleeceä, tai oikestaan peitot. Ostin kaksi vilttiä ommeltavaksi yhteen, mutta leveys ei aivan riittänyt, joten toiset 2 pitäisi niihin vielä ommella niin koko parisänky peittyisi. Tällä hetkellä päiväpeitto koostuukin 3 eri fleeceviltistä.

Tapetti on pahin materiaali seiniin chinchillahuoneessa. Meillä tapetit pysyi seinissä alle 2 vuotta, jonka jälkeen meni hermot ja revin kaikki pois ja laitoin tilalle maalipinnan. Tapetit oli sellaiset likaisen näköiset valkoiset. Ne eivät siis olleet oikeasti likaiset, värisävy oli vain omituinen. Tilalle laitoin puhtaan valkoista maalia, ja koko huoneen ilme tuli raikkaammaksi samalla.

Paras vinkki, jonka jyrsijöiden omistajille voin antaa on että ostakaa heti alussa juoksutustilaan metallinen aita, joka kiertää kaikki seinänvierustat, säästytte lattialistojen vaihdolta. Meillä on kerran listat vaihdettu ja tullaan vaihtamaan toisen kerran sitten kun joskus pois muutetaan. Listat on kyllä tosi edullisia, ei montaa euroa maksa vaihtaa huoneeseen listoja, mutta aina parempi jos ei tarvitse ollenkaan.

Kaikki johdot on hyvä laittaa turvaan heti alkuvaiheessa. En edes tiedä montako uutta laturia on tullut ostettua parin vuoden sisällä. Turha kuvitella, että pystyt vahtimaan johtoa. Ei tarvitse kuin sekunniksi silmän välttää niin johto on lemmikin suussa. Meillä chinchillahuoneessa ei pidetä ikinä mitään johtoja kun pallerot on vapaana. Kun Laku tuli taloon suojattiin heti alussa metalliverkolla kaikki tietokoneen johdot.

Meillä oli alussa olohuoneessa iso matto lattialla, koska liukas laminaattilattia ei tee hyvää koiralle. Laku liukastelee lattialla jatkuvasti. Oli kuitenkin pakko luovuttaa ja rullata matto säilöön, koska pikku hampaat ei pysynyt siitä millään erossa. Matto oli tosi matalaa puuvillaista nukkaa, joten sitäpä oli kiva repiä hampailla, kun langanpätkiä lähti irti. Katsotaan vuoden päästä uudestaan, jos pahin pentuvaihe olisi jo mennyt ohi ja osaisi pitää hampaansa erossa. Kaikki koristetyynyt ja lampaantaljat yms lähti myös kaappiin odottamaan parempia aikoja. Suosittelen kokeilemaan pysyykö matto vahingoittumattomana niin koiran nivelet ja lihakset kiittää. Voin vaan kuvitella kuinka monta kertaa Lakun lihakset on revähtänyt liukastellessa.

Myöskin ainoa lattialla seisova kasvi lähti keittiön tuolille evakkoon ja siitä ruokapöydälle. Hyvä vinkki onkin sijoittaa kasvit seinille hyllyille tai amppeleista roikkumaan niin pysyvätpä varmasti turvassa. Meillä makuuhuoneessa on kahden kukan amppeli ja olohuoneen seinällä kukkahylly täynnä erilaisia kasveja.

Varmaan paras ostos mikä tuli Lakulle tehtyä on tämä Mustin ja Mirrin ruokakupinalusta metallisilla kupeilla. Niin tyylikäs mutta ennenkaikkea käytännöllinen. Lakulla on tapana alkaa raapia tuota alustaa, jos sillä on nälkä tai vesi on loppunut. Kupit pysyvät kuitenkin koloissaan paikallaan. Laminaatti olisi varmaan jo pilalla ilman tuota alustaa. Siinä nuo reunat nousee hieman koholle, joten aika kovasti saa vettä läiskyttää että lentää lattialle asti. Vesi jää lillumaan tuohon alustalle, joten lattia säästyy vahingoilta.

Voin sanoa että kaikenkaikkiaan sisustus olisi todella erilainen, jos lemmikkejä ei olisi. Minulle kuitenkin eläimet tulee ykkösenä ja sisustusta mietitään sen mukaan sitten.

#lemmikitsisustus #koirataloudensisustus

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE