Parveke kuntoon syksyä/talvea varten


Tässä oli siis jäätävä alkutilanne, josta lähdin liikkeelle. Parveke oli täynnä kesän jäljiltä kuolleita kasveja, joten ensimmäinen tehtävä oli raivata kaikki yksivuotiset kuolleet kasvit roskiin.

Parvekkeemme oli kesällä yhtä värien ilotulitusta, joten halusin nyt tuoda harmonisemman ja syksyisemmän tunnelman, joka sopisi myös ihan jouluunkin. Jätin kukkaruukuista terrakotan väriset, sekä valkoiset ja mustan ruukun, jotta niillä saataisiin vähän vaihtelua aikaan, ettei parveke menisi kuitenkaan aivan yksiväriseksi.

Halusin tuoda parvekkeellemme pakkasta kestäviä kasveja, jotka säilyisivät mahdollisimman pitkään. Valitsin kasveiksi valkoisia callunoita, sekä pienen tuijan ja kartiovalkokuusen. Lisäksi käytin somisteena sammalta sekä kuusen ympärille, että isoimman kukkaruukun multaa peittämään. Rakensin sammaleesta myös pallon koristeeksi, josta myöhemmin tässä postauksessa.

Isoon terrakotan väriseen ruukkuun istutin tarkoituksella keskelle vain pienen tuijan sekä kaksi pientä callunaa aivan lähekkäin, jotta niiden ympärille jäi reilusti tilaa sammaleelle. Sammal antoi kivasti väriä istutuksiin, ja toi kaivattua syksyistä fiilistä. Kannattaa yhdistellä erikorkuisia ruukkuja, niin asetelma näyttää heti paremmalta, kuin jos kaikki ruukut olisivat olleen suunnilleen samankokoisia.

Halusin tuoda asetelmaan jotain lisää pelkkien kukkaruukkujen ja lyhdyn rinnalle, joten päädyin tekemään sammaleesta koristeeksi lisäksi pallon.

SAMMALPALLO

TARVITSET:

sanomalehteä

sammalta mahdollisimman isoissa levyissä

rautalankaa tai narua

(teippiä)

Aloitin rypistämällä lehdestä yhden aukeaman palloksi. Lähdin lisäämään paksuutta kerros kerrokselta. Näin pallo ei leviä niin helposti käsiin ja siitä saa tasaisemman. Lisäsin aina yhden aukeaman kerrallaan pallon ympärille, ja kun pallo oli riittävän iso teippasin sen muutamasta kohdasta kiinni, jotta se pysyi kasassa. Pallon ei tarvitse todellakaan olla mitenkään täydellisen muotoinen, koska sammal tulee siihen vielä päälle.

Huomioi sammaleen paksuus rakentaessasi sanomalehdestä palloa, koska sammaleen lisääminen päälle kasvattaa pallon kokoa huomattavasti. Laitoin sammallevyjä sanomalehden ympärille ja kieputin reilusti ohutta rautalankaa ympärille, jotta pallo pysyi kasassa. Tässä vaiheessa saattaa hermo pettää, kun sammal repeää helposti käsiin, mutta kärsivällisyys palkitaan. Mitä isompina laattoina sammalen on kerännyt, sitä helpompi se on kiinnittää pallon ympärille.

Sammalpalloa voi suihkuttaa vedellä suihkepullosta, jos se meinaa kuivua, mutta jos sitä säilyttää paikalla, johon pääsee satamaan vettä silloin tällöin, se säilyy kyllä ihan ilman kasteluakin.

Eri sammallajeilla on suuri merkitys ulkonäköön. Itse keräsin todella pitkää ja harvan näköistä sammalta, joten lopputuloksesta tuli rönsyilevä, mutta jos haluaa sileämmän ulkonäön, kannattaa käyttää tiivistä ja matalaa sammalta.

Ostin parvekkeen kaiteille uuden valosarjan osittain hajonneen tilalle, sekä kuusen ympärille omat pienet valot tuomaan lisää tunnelmaa. Parveke näyttääkin nyt todella upealta aina kun ilta alkaa hämärtyä!

Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Parveketta kehtaa nyt jopa katsella olkkarin ikkunoista ja muutos oli todella iso, vaikka mitään todella radikaalia ei tehtykään.

#parvekkeensisustussyksy

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE