Tyypilliset virheet sisustuksessa


Tuntuuko, että sisustuksessasi häiritsee jokin, mutta et keksi millään mikä se voisi olla. Listasin tyypillisiä sisustusmokia, jotka ovat hyvin yleisiä. Ehkä se voisi olla jokin näistä!

Huonekalujen ja huoneen pintamateriaalien värit ristiriidassa

Sekava koti syntyy, kun ei huomioida esimerkiksi seinien ja lattian sävyjä, kun hankitaan huonekaluja. Mieti onko mieluinen tunnelma kylmä vai lämmin ja hanki huonekalut ja tekstiilit sen mukaan. Valitse kourallinen toisiinsa sopivia sävyjä mitä käytät sisustuksessa ja pidä niistä kiinni.

Terassin palkkiin on ripustettu riippukeinu. Palkkiin on pyöritetty valosarja ja riippukeinun alle laitettu muutama erilainen matto lomittain sekä pari tyynyä. Teräksinen tarjotinpöytä tuo laskutilaa.

Liian rajoittunut materiaalien ja värien käyttö

Toinen ääripää on taas ihmiset jotka miettivät liian tarkkaan sopiikohan tämä nyt varmasti omaan kotiin. Sisustuksesta tulee tällöin väkinäinen ja jäykkä. Sisustuksesta kiinnostuneet tietävät varmasti stereotyyppisen #skandinaavinensisustus kodin, josta löytyy vain valkoista mustaa ja harmaata, ja materiaaleista joko mustaa tai valkoiseksi maalattua metellia, vähän betonista pintaa ja vaaleaa puuta. Uskalla heittää sisustukseen muutama villi kortti, jotka rikkovat sopivasti liian tasaista ilmettä. Tällä hetkellä sisustuksen trendinä onkin käyttää entistä enemmän värejä ja kuoseja ja trendikästä sisustusta voisi kutsua hallituksi sillisalaatiksi.

Huono valaistus

Valaistus voi päästää koko sisustuksen loistoonsa, tai sitten pilata koko tilan tunnelman. Tyypillisin ongelma on, että valoa ei ole tarpeeksi. Sijoita tilaan mieluummin liikaa valonlähteitä, kuin liian vähän. Voit aina päättää, mitkä valot pidät milloinkin päällä. Päivällä kirkkaat kattolamput luovat hyvän yleisvalon, ja illalla pöytä- ja lukuvalaisimet luovat tunnelmaa. Mieti haluatko kylmän vai lämpimän tunnelman ja osta valot sen mukaan. Kellertävä valo tuo lämpöä ja valkoinen valo korostaa kylmiä ja erityisesti puhtaan valkoisia pintoja.

Keittiön ruokailutilassa pöydän alle on levitetty iso vaaleanpunaisen sävynen matto. Puinen tarjouluvaunu sopii puiseen keittiönpöytään ja tuolinjalkoihin. Seinät ovat hannon vihreät. Seinän viereen on laitettu iso tekokasvi ja lipasto, jonka päälle koottu sommitelma kaktuksesta, kirjoista ja kulhosta, joka on kirjojen päällä. Pöytävalaisimet on sijoitettu lipaston molemmin puolin ja pipaston yltä löytyy iso pyöreä mustakehyksinen peili. Pöydän yllä olevassa lampussa musta ympyräteema jatkuu. Lampun runko on musta ja valkoiset pallot kätkevät lamput sisäänsä.

Mittasuhteet eivät ole tasapainossa

Jotta sisustus pysyy tasapainossa, huonekalujen on sovittava mittasuhteidensa puolesta tilan kokoon ja muuhun sisustukseen. Tyypillinen virhe on ostaa jättimäinen sohva liian pieneen olohuoneeseen ja laittaa eteen postimerkin kokoiselta näyttävä matto, ja liian pieni sohvapöytä. Iso tila vaatii isot huonekalut ja toisinpäin. Isossa huoneessa huonekalujen pitäisi mahtua kokonaan matolle ja mattoa tulisi jäädä vielä ylikin. Jos et halua panostaa kunnolliseen mattoon, niin jätä ainakin osa matosta huonekalujen alle, sekin on jo hiukan parempi. Pienessä tilassa taas ei haittaa, jos matto on esimerkiksi sohvan edessä.

Vaaleassa harjakattoisessa olohuoneessa harmaa kuviollinen matto rajaa oleskelutilan. Sohva, nojatuolit ja pyöreä puinen sohvapöytä on sijoitettu maton päälle.

Taulut ripustettu miten sattuu

Sinne tänne ripustetut taulut pilaavat koko huoneen tekemällä siitä sekavan. Jos haluat käyttää paljon tauluja sisustuksessa, valitse niille jokin paikka mihin kokoat ne tauluseinäksi. Lisää tästä aiheesta edellisessä postauksessa " sisusta tauluilla."

Random koristeet

Sekalainen tunnelma syntyy, kun ympäriinsä on sijoiteltu koristeita, jotka eivät välttämättä edes sovi millään tavalla toisiinsa. Vähemmän on enemmän tässä asiassa. Valitse mieluummin näkösälle ne kaikista kauneimmat esineesi. Kun turhaa krääsää ei ole ympärillä, katse kiinnittyy näihin harkittuihin yksityiskohtiin.

Olohuoneen seinään on maalattu liukuvärjäämällä vaaleanpunainen ympyrä, johon on kiinnitetty hyllyt koristeille. Ympyrä ja hylly tummenee keskikohtaa kohden. Vaaleanpunainen hyllykkö sopii muuhun sisustukseen, kun nojatuolit ovat hennon vaaleanpunaista samettia.

Lähteet:

https://i.pinimg.com/originals/db/9e/f5/db9ef5c792dde8d503580e8bd438996b.jpg

https://domino.com/laura-lane-brooklyn-home-tour?utm_campaign=ShopStyle+Inc.&utm_content=1909792-2178999&utm_medium=affiliate&utm_source=cj

https://popyhome.com/42-popular-modern-dining-room-furniture-ideas/

#sisustusvirheet #näinsisustattyylikkäänkodin #kodinsisustus #sisustussuunnittelu #mittasuhteetsisustuksessa #materiaalienkäyttösisustuksessa #valaistus

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE