Tyypilliset virheet sisustuksessa

June 20, 2018

Tuntuuko, että sisustuksessasi häiritsee jokin, mutta et keksi millään mikä se voisi olla. Listasin tyypillisiä sisustusmokia, jotka ovat hyvin yleisiä. Ehkä se voisi olla jokin näistä!

 

 

Huonekalujen ja huoneen pintamateriaalien värit ristiriidassa

 

Sekava koti syntyy, kun ei huomioida esimerkiksi seinien ja lattian sävyjä, kun hankitaan huonekaluja. Mieti onko mieluinen tunnelma kylmä vai lämmin ja hanki huonekalut ja tekstiilit sen mukaan. Valitse kourallinen toisiinsa sopivia sävyjä mitä käytät sisustuksessa ja pidä niistä kiinni. 

 

 

Liian rajoittunut materiaalien ja värien käyttö

 

Toinen ääripää on taas ihmiset jotka miettivät liian tarkkaan sopiikohan tämä nyt varmasti omaan kotiin. Sisustuksesta tulee tällöin väkinäinen ja jäykkä. Sisustuksesta kiinnostuneet tietävät varmasti stereotyyppisen #skandinaavinensisustus kodin, josta löytyy vain valkoista mustaa ja harmaata, ja materiaaleista joko mustaa tai valkoiseksi maalattua metellia, vähän betonista pintaa ja vaaleaa puuta. Uskalla heittää sisustukseen muutama villi kortti, jotka rikkovat sopivasti liian tasaista ilmettä. Tällä hetkellä sisustuksen trendinä onkin käyttää entistä enemmän värejä ja kuoseja ja trendikästä sisustusta voisi kutsua hallituksi sillisalaatiksi. 

 

Huono valaistus

 

Valaistus voi päästää koko sisustuksen loistoonsa, tai sitten pilata koko tilan tunnelman. Tyypillisin ongelma on, että valoa ei ole tarpeeksi. Sijoita tilaan mieluummin liikaa valonlähteitä, kuin liian vähän. Voit aina päättää, mitkä valot pidät milloinkin päällä. Päivällä kirkkaat kattolamput luovat hyvän yleisvalon, ja illalla pöytä- ja lukuvalaisimet luovat tunnelmaa. Mieti haluatko kylmän vai lämpimän tunnelman ja osta valot sen mukaan. Kellertävä valo tuo lämpöä ja valkoinen valo korostaa kylmiä ja erityisesti puhtaan valkoisia pintoja.

 

 

Mittasuhteet eivät ole tasapainossa

 

Jotta sisustus pysyy tasapainossa, huonekalujen on sovittava mittasuhteidensa puolesta tilan kokoon ja muuhun sisustukseen. Tyypillinen virhe on ostaa jättimäinen sohva liian pieneen olohuoneeseen ja laittaa eteen postimerkin kokoiselta näyttävä matto, ja liian pieni sohvapöytä. Iso tila vaatii isot huonekalut ja toisinpäin. Isossa huoneessa huonekalujen pitäisi mahtua kokonaan matolle ja mattoa tulisi jäädä vielä ylikin. Jos et halua panostaa kunnolliseen mattoon, niin jätä ainakin osa matosta huonekalujen alle, sekin on jo hiukan parempi. Pienessä tilassa taas ei haittaa, jos matto on esimerkiksi sohvan edessä.

 

 

Taulut ripustettu miten sattuu

 

Sinne tänne ripustetut taulut pilaavat koko huoneen tekemällä siitä sekavan. Jos haluat käyttää paljon tauluja sisustuksessa, valitse niille jokin paikka mihin kokoat ne tauluseinäksi. Lisää tästä aiheesta edellisessä postauksessa " sisusta tauluilla."

 

Random koristeet

 

Sekalainen tunnelma syntyy, kun ympäriinsä on sijoiteltu koristeita, jotka eivät välttämättä edes sovi millään tavalla toisiinsa. Vähemmän on enemmän tässä asiassa. Valitse mieluummin näkösälle ne kaikista kauneimmat esineesi. Kun turhaa krääsää ei ole ympärillä, katse kiinnittyy näihin harkittuihin yksityiskohtiin.

 

 

 

 

Lähteet:

 

https://i.pinimg.com/originals/db/9e/f5/db9ef5c792dde8d503580e8bd438996b.jpg

https://domino.com/laura-lane-brooklyn-home-tour?utm_campaign=ShopStyle+Inc.&utm_content=1909792-2178999&utm_medium=affiliate&utm_source=cj

https://popyhome.com/42-popular-modern-dining-room-furniture-ideas/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS