Sisusta tauluilla


Tauluilla saa seinille mielenkiintoa ja taulujen sijoittelulla voi vaikuttaa paljon huoneen ilmeeseen. Tässä aluksi muutamia havainnollistavia esimerkkejä ja lopuksi inspiraatiokuvia tauluista sisustuksessa.

Mille korkeudelle taulu kannattaisi sijoittaa? Jos mietitään yksittäistä taulua seinälle, nyrkkisäännöksi voisi sanoa, että sijoita taulu niin että sen keskikohta osuu katseesi korkeudelle. Tällöin ei tarvitse katsoa yläviistoon taulua katsoessa, eikä se myöskään sillon tule liian alhaalle. Jos huone on todella korkea, silloin kannattaa taulu laittaa hieman katsetta korkeammalle, muuten se vaikuttaa roikkuvan liian alhaalla.

Tässä esimerkissä nähdään kaksi saman kokoista isoa taulua. Ensimmäisessä kuvassa taulu on kuitenkin laitettu liian ylös. Kun sohvan ja taulun väliin on jätetty pienempi rako, taulu ja sohva muodostavat kokonaisuuden ja vaikutelma on heti harmonisempi.

Toinen huomioon otettava seikka kiinnitys korkeuden lisäksi on taulun koko. Kun lipaston ylle on kiinnitetty suhteessa liian pieni taulu, se näyttää melko hassulta ison lipaston rinnalla. Reilusti isompi taulu taas on tasapainossa lipaston kokoon nähden.

Useampi taulu näyttää ryhmänä paremmalta kuin sinne tänne sijoiteltuna. Älä jätä taulujen väliin liian isoa rakoa.

Valitse taulukollaasiin jokin yhdistävä tekijä, joka sitoo ne yhteen. Voit käyttää esimerkiksi saman värisiä kehyksiä, tai tauluja joiden värimaailma tai tyyli sopii yhteen. Näin kollaasista tulee yhtenäinen.

Tässä kollaasissa vanhat kuvat ja piirrokset on laitettu vanhoihin kultaisiin kehyksiin. Kun kaikki taulut on sijoitettu reilun epäsymmetrisesti toisiinsa nähden, ei tarvitse harmitella sitä kuinka yksi taulu on millin väärässä kohtaa toiseen nähden.

Tauluhyllyt mahdollistavat taulujen vaihtelun usein, kun ei tarvitse aina olla poraamassa uusia reikiä eri tauluille. Voit lisätä myös muutaman koriste esineen taulujen joukkoon, jolloin sommitelmasta tulee vielä kiinnostavampi. Taulujen valkoiset pinnat pääsevät hohtamaan, kun taustaseinä on maalattu mustaksi.

Keittiön seinälle on sijoitettu sinisen sävyisiä tauluja, jotka sopivat loistavasti vieressä oleviin sinisiin karmeihin ja oveen. Tauluseinä jatkuu myös lattialle, kun yksi taulu on laitettu nojaamaan seinää vasten. Puiset ihmisfiguurit lattialla tekevät sommitelmasta harkitumman, eikä taulu näytä siltä, kuin olisi vain pudonnut seinältä.

Tauluryhmän ei tarvitse olla välttämättä aina seinällä. Laita taulut reilusti lattialle nojaamaan ja yhdistele isompia ja pienempiä.

Pienet taulut on aseteltu symmetrisesti kahteen riviin. Makuuhuone ei näytä kuitenkaan kontrollifriikin huoneelta, kun kirjat ja lankakerät on aseteltu rennosti patterin ja tuolin päälle somisteeksi ja puukehyksinen taulu lattialle.

Kun tauluryhmä on yhtä leveä lipaston kanssa, kokonaisuus näyttää tarkkaan harkitulta.

Taulujen sijottelua ei kuitenkaan kannata ottaa liian vakavasti. Tässä olohuoneessa on tehty pieni lukupaikka sijoittamalla taulut huoneen nurkkaan. Kirjatorni ja lukulamppu viimeistelevät kokonaisuuden.

Tauluryhmän voi tehdä myös tällä tyylillä huoneen nurkkaan, kiinnittämällä taulut vierekkäisille seinille.

Lähteet:

https://www.purewow.com/home/common-art-hanging-mistakes

http://blog.froy.com/interior-design-styles-8-popular-types-explained/

https://due-home.com/blog/niagara/

https://www.instagram.com/p/BBsNhO-DTct/

http://revistadonna.clicrbs.com.br/lifestyle/decore/saindo-da-mesmice-10-dicas-que-mudarao-a-cara-da-decor-da-sua-casa/

http://www.interiorbreak.it/appartamento-londra-anna-valentine/

https://www.thecreativityexchange.com/2014/10/2015-frame-worthy-wall-calendars.html

https://www.bloglovin.com/blogs/britta-nickel-3499466/photo-6113484963

#taulujenripustaminen #tauluillasisustaminen #taulukollaasi #tauluhylly #sisustustaulut

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE