4 tapaa toteuttaa terassin katos

June 16, 2018

Puurimoitus

 

Jos terassille haluaa hieman varjoa pahimmalta paahteelta, puinen rimoitus on näppärä ratkaisu, koska se päästää kuitenkin osan valosta läpi. Pelkkä rimoitus ei kuitenkaan suojaa sateelta. Jos lisäksi haluat sateensuojan, kiinnitä rimoituksen päälle lasitus.

 

Ahtaissa pienissä kaupunkipihoissa yksityisyys on kaukana. Tyylikkään näkösuojan saa, kun jatkaa rimoitusta seinänä.

 

 

Rimojen paksuudella ja rakojen leveyttä muuttamalla saa muutettua katoksen ilmettä.

 

 

Valitse rimojen väritys talon värien mukaan. Rimoituksen ulkonäkö riippuu myös siitä kiinnittääkö rimat tukipalkkien ylä- vai alapuolelle. Tässä terassissa rimat on palkkien päällä, kun taas viimeistellymmän ulkonäön saa kun kiinnittää rimat palkkien alle, kuten ensimmäisessä terassissa oli tehty.

 

 

Purjekangas

 

Edullisin katos syntyy ripustamalla purjekangas terassin ylle. Terassikäyttöön tarkoitettuja purjekangas katoksia myydään mm. aurinkokatoksien, aurinkopurjeiden nimillä. Halvimpien hinnat lähtevät muutamasta kympistä, kun taas isoimmista ja laadukkaimmista saa maksaa satasia. Osa kankaista on vettä ja likaa hylkiviä, jolloin vesisadekaan ei haittaa ja puhdistus on kesän jäljiltä helpompaa.

 

Purjekankaita löytyy muissakin muodoissa kuin perinteisissä kolmioissa ja värejäkin löytyy perinteisen valkoisen rinnalle. Voit koota aurinkosuojan esimerkiksi useammasta purjekankaasta ja kiinnittää ne hieman lomittain toisiinsa nähden.

 

 

Kattolasit 

 

Jos haluat nähdä katoksen läpi, mutta suojautua kuitenkin sateelta, ratkaisuna on tehdä katos, joka on peitetty lasilla. Suomessa lasin tulee kuitenkin kestää lumikuormaa ja suuria lämpötilan muutoksia, joten katoksen päälle ei kannata ihan mitä tahansa lasia mennä ostamaan. Karkaistu lasi kestää iskuja, taivutusta ja lämpötilan muutosta huomattavasti paremmin kuin tavallinen lasi. Laminoitu turvalasi taas käy vieläkin vaativampiin kohteisiin. Suomessa on useita yrityksiä, jotka tekevät kattojen lasituksia.

 

 

 

Laserleikattu alumiini

 

Villimpi terassin katos syntyy ohuesta alumiinilevystä, johon leikataan reikiä. En löytänyt yritystä Suomesta, joka valmistaisi tällaisia valmiina, mutta levyt on mahdollista teetättää yrityksissä, jotka tekevät metallien leikkausta esim. laser tai vesileikkaus tekniikalla. Metallisen katoksen kuvio voi olla millaista tahansa romanttisesta pitsisestä kuviosta graafisempaan, ja väriä muuttamalla sama kuviokin saa aivan eri tyylin.

 

 

 

 

Lähteet:

 

https://dlingoo.com/30-modern-garden-architecture-design-ideas-luxury-house/

http://almostmakesperfect.com/2016/10/04/our-backyard-the-reveal/

http://www.boredart.com/2014/11/lovely-veranda-design-ideas-for-inspiration.html

https://freshideen.com/gartengestaltung/gartenleuchten.html

http://shadesails.com/product-category/ready-made/skyclipse-280

https://renoguide.com.au/outdoor/50-awesome-pergola-design-ideas

https://www.homify.com.br/livros_de_ideias/22628/transparencia-atraves-do-vidro-na-decoracao

http://www.cosdesign.com.au/portfolio/23

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS