Kauniin näyttävän kodin ei tarvitse olla överi kallis


Minulla on aina ollut suuret visiot talosta, jonka joskus meinaan rakentaa, ja oon ollut tunnettu siitä miten tyrmään miljoona lukaalinkin alimpaan kastiin. Mutta kun asia vain on niin, että rahalla ei tyylitajua saa. Ja miljoonatalonkin voi sisustaa täysin päin persettä suoraan sanottuna, jolloin se ei pääse todellakaan oikeuksiinsa. Jokaisella on oma tyylinsä ja talo kertoo aina omistajastaan, mutta ei mennä siihen sen enempää.

Se että talo voi olla jännittävä, hieno ja kaunis ei tarkoita, että vaadittaisiin miljoonaluokan budjettia. Hyvällä mielikuvituksella ja suunnittelulla pääsee pitkälle. Tätä nyt ei tahdo kukaan uskoa koskaan, mutta näytänpä kuvien avulla miten totta se onkaan. Ja nyt ei puhuta siitä, että perus omakotitalon tulisi näyttää yhtä rikkaan tyypin asunnolta, kuin joku venäläisen multimiljonäärin talo, joka on valeltu kullalla. Nyt puhutaan pienistä ratkaisuista sisustuksessa, jotka ei vaadi käytännössä kovin paljoa enemmän panostusta, kuin ne ihan perus jutut jotka jo joka talosta löytyy, mutta kuitenkin tuovat ihan eri fiiliksen.

Olen huomannut, että yleensä nössöillään sisustusratkausuissa. Pelataan kaikki aivan varman päälle, jottei kyllästytä tai sitten ei olla varmoja sopiiko se omaan asuntoon. Jos joku on mielestäsi hieno, osta se! Jos joku ratkaisu näyttää omasta mielestä törkeen siistiltä, niin miten siihen muka kyllästyisi! Ja jos se ei enää kymmenen vuoden päästä näytä ajankohtaiselta, silloin se on jo todennäköisesti aika vaihtaa uudempaan.

Tässä on klassinen esimerkki. Halutaan yleisilmeeltään vaalea ja valoisa huone. No mitä tehdään? Ostetaan kaikki kalusteet valkoisina, maalataan seinät valkoisella ja valitaan vielä valkoinen lattia. Omistaja selkeästi pitää sinisestä, mutta ei ole uskaltanut laittaa sitä liikaa, ettei vaan kyllästy huoneeseen. No lopputulos onkin sitten täysin hajuton ja mauton tila.

Olohuoneessa lattia, sohva, sohvapöytä, peili, toinen verho sekä lampunvarjostin ja seinä ja kattopinnat ovat valkoiset. Sohvalla on vain kolme harmaata tyynyä ja lampunjalka on turkoosi sekä pöydällä olevassa pienessä kulhossa on hieman sinistä.

Se että huoneesta halutaan vaalea, ei tarkoita että kaiken tarvitsisi olla valkoista. Tästä huoneesta löytyy tumma lattia ja mattokaan ei ole vitivalkoinen vaan pikemminkin harmaanruskea. Jos olet pitänyt jostain väristä vuosien ajan, uskalla räjäytellä sillä kunnolla sisustuksessa. Tästä olkkarista löytyy myös sinisellä jalalla oleva pöytävalaisin, mutta sinistä löytyy niin kuviollisista tyynyisä, villistä eläinkuviollisesta sohvapöydästä ja kaiken lisäksi nojatuolitkin ovat siniset ja viherkasvit luovat loppusilauksen.

Valkoiseen olohuoneeseen on laitettu rohkeasti sinistä mukaan. Valkoiselta sohvalta löytyy sinisiä kuviollisia tyynyjä ja vastapäätä olevat kaksi nojatuolia ovat sinisiä. Sohvapöytä on valkoinen sinisillä eläimellisillä pilkuilla.

Tässä eteisessä nähdään taas esimerkki siitä, kun ympäri seiniä on kiinnitelty vähän kaikenlaista. Vaikka eteisessä on käytetty hillittyjä värejä, se näyttää rauhattomalta. Pienet taulut on asetettu riviin, jotka vain korostavat eteisen pituutta ja keikkea mahdollista on kiinnitetty joka puolelle. Mattojakin löytyy lattialta kaksin kappalein ja eteinen näyttää kaikin puolin sotkuiselta, vaikkei oikeasti olekaan.

Valkoisen pitkän eteisen seinille on ripustettu sinne tänne tauluja ja koukkuja. Lattialta löytyy kaksi pientä mattoa toinen oven edestä ja toinen käytävämatto.

Tee mieluummiin jokaiselle toiminnolle ja esineelle oma paikka. Tässä eteisessä taulut on ripustettu epäsymmetrisesti yhdelle seinälle kollaasiksi. Huomattavasti siistimpi ja parempi ratkaisu, kuin kiinnitellä yksittäisiä tauluja ympäri huonetta. Järjestä säilytystilaa, mihin saat irtonaiset tavarat piiloon pyörimästä. Pitkä seinä on tapetoitu tiilikuvioisella tapetilla ja se tuo heti kiinnostavuutta koko huoneeseen. Eteisen peräseinäkin on maalattu valkoisen sijaan vaalean harmaalla ja sekin luo vaihtelevuuttaa valkoiseen tilaan. Matala pitkä lipasto kätkee paljon tavaraa sisäänsä, mutta ei näytä mataluutensa vuoksi liian massiiviselta pieneen huoneeseen. Valkoiselle lattialle on laatoitettu mattokuviot, jotka toimivat upeana katseenkiinnittäjänä.

Valkoisen eteisen lattiaan on laatoitettu kaksi maton näköistä kuviota. Seinältä löytyy tiilikuvioinen tapetti, joka tuo vaihtelevuutta valkoisille pinnoille. Taulut on koottu samalla seinälle ryhmäksi ja pitkä matala valkoinen lipasto kätkee tavarat sisäänsä.

Vessan lattia ja seinät on pinnoitettu samalla harmaalla sävyllä. Pönttö ja käsienpesuallas ovat valkoset.

Näissä korkeissa vessoissa on sama värimaailma ja pönttöjen taakse on tehty hylly samaan tyyliin, mutta toinen näyttää tylsältä perus vessalta ja toinen on pikemminkin luxus vessa. Mikä sitten tästä ensimmäisestä vessasta tekee mitäänsanomattoman? Sieltä ei löydy yhtäkään kivaa yksityiskohtaa. Kaikki seinät on pinnoitettu samalla harmaalla sävyllä ja kaikki kalusteet on liian tavanomaisia.

Alemmassa vessassa on huomioitu pienet yksityiskohdat. Peili nousee hanan yltä kattoon asti, korostaen tilan korkeutta. Taakse asennetut valot tuovat sen esiin ansaitsemallaan tavalla. Peilin vierestä löytyy vielä kolme upeaa valaisinta, jotka on asetettu epäsymmetrisesti ryhmään roikkumaan. Ne tuovat vessan korkeuden esille ja toimivat upeana yksityiskohtana.

Valaistus on asennettu myös lavuaarin alle korostamaan rakoa lavuaarin tason ja kaapin välissä. Kaappien alta löytyy myös valaistus. Kun taso on rakennettu reilusti seinästä seinään, se näyttää huolitellulta. Vaalea laatta seinässä ja lattiassa tuo kaivattua kontrastia muuten melko tummalle wc:lle.

Vessassa on käytetty lattiassa ja toisessa seinässä samaa isoa valkoista eleväpintaista laattaa. Muut seinät on laatoitettu tummanharmaalla laatalla. Käsienpesuallas on musta. Tason yläpuolella roikkuvat mustat valaisimet eri korkeuksilla. Peilli nousee hanan yltä kattoon asti, ja sen taakse on asennettu valot.

Kalusteiden ei tule olla kuin identtisiä kaksosia, jotta ne sopisivat toisiinsa. Riittää, kun ovat ennemminkin serkuksia. Jotain samaa löytyy, mutta ovat kuitenkin omanlaisiaan yksilöitä.

Tämä korkea upea tila on pilattu laittamalla sinne tismalleen samaa sarjaa olevat sohvat ja nojatuolit. Tylsä vaikutelma on yritetty pelastaa neljällä vihreällä koristetyynyllä, jotka ovat tietysti samanlaisia kaikki. Se että sohvat ja nojatuolit ovat samaa sarjaa, ei automaattisesti tarkoita tylsää huonetta, mutta tästä olkkarista ei löydy mitään, joka rikkoisi vähän kepillä jäätä. Kulmikkaat sohvat, sohvapöytä, valaisin ja ikkunat kaipaisivat rinnalle jotain pehmeämpiä muotoja ja pintamateriaalit ovat liian samanlaisia.

Tässä korkeassa mökin olkkarissa on samantapainen tyyli kuin edellisessä, mutta fiilis on kuitenkin aivan eri. Ylemmässä olohuoneessa on jäykän oloinen tunnelma, kun taas tässä olohuoneessa on onnistuttu luomaan leppoisan ja rennon oloinen tunnelma.

Olohuoneen sisustuksessa on yhdistetty valkoisia pintoja tummaan puuhun.

Ensinnäkin huomaa, miten iso tila on jaoteltu kahdeksi eri istuinalueeksi. Takan edestä löytyy oma sohvaryhmänsä ja ikkunoiden läheltä toinen. Keskusteluyhteys toimii myös isommalla porukalla, kun istuskeluryhmät tomivat myös keskenään.

Olohuoneessa on yhdistelty reippaasti erilaisia kalusteita. Sohvat ja nojatuolit ovat eri sarjaa. Sohva on kulmikkaampi ja modernimpi, kun taas nojatuoleista löytyy pyöristetympiä klassisempia muotoja. Ne kuitenkin sopivat toisiinsa yhtenäisen värityksensä ansiosta. Huoneessa on käytetty myös eri tekstuureita. Sohvat ovat pellavakangasta, ja pyöreät pikku rahit pörröistä villaa, ja iso kuvioitu nahkainen rahi toimii sohvapöytänä ja toinen isompi valkoinen sohvapöytä on moderni kiiltävän valkoinen. Upea parketti pääsee esille, kun lattialla ei ole mattoja. Ikkunoissakaan ei ole verhoja, joka taas tuo järvimaiseman esille, eivätkä kyllä näyttävät mustat ikkunanpielet kaipaakaan mitään ylimääräistä ympärilleen.

Tässä nähdään, miten tila ei vaadi välttämättä mattoja tai verhoja ollakseen kodikas ja yleensäkin sisustuksessa ei ole olemassa mitään valmiita sääntöjä, jotka toimisivat aina joka tilanteessa. Pitää vain uskaltaa kokeilla uusia asioita ja rohkeasti yhdistellä eri juttuja toisiinsa. Sitten vasta näkee toimivatko ne vai eivät.

Olohuoneen korkeat mustakarmiset ikkunat avautuvat järvinäkymään päin.

Lähteet:

https://www.roveconcepts.com/rove-kure_lucas-tv-stand.html

https://www.houzz.com/photo/82703-white-modern-design-contemporary-living-room-new-york

http://www.naifandtastic.com/2015/11/un-apartamento-de-45-metros-cuadrados.html?m=1

http://ideas.vdolevke.ru/posts/31181/chapayeva-84m-sochetanie-stiley/

https://flowermag.com/winter-blue-accessories/

http://www.archilovers.com/projects/146793/12-lofts.html

http://www.pandaygroup.com/product-category/collections/bath-spa/?utm_content=bufferda26a&utm_medium=social&utm_source=pinterest.com&utm_campaign=buffer

http://uniqueshomedesign.tumblr.com/post/124260529253/a-wisconsin-residenc-charisma-design#notes

#näyttäväkoti #hienosisustus #wcnsisustus #olohuoneensisustus #eteisensisustus #vaaleaeteinen

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE