Täydellinen walk-in closet


Iso vaatehuone helpottaa arkea, kun kaikki vaatteet ja asusteet löytyvät samasta tilasta, eikä niitä tarvitse hakea ympäri asuntoa. Mitä sitten kannattaa huomioida jos vaatehuonetta lähtee suunnittelemaan?

1. Varaa kaappitilaa tarpeeksi, mieluummin liikaa kuin liian vähän

Kun vaatteet on levitetty väljästi, ne on helposti löydettävissä ja kaapit myös pysyvät paremmassa järjestyksessä.

2. Sijoita vaatehuone makuuhuoneen läheisyyteen

Kun vaatehuone on sijoitettu makuuhuoneen yhteyteen, pääset heti sängystä noustessasi vetämään vaatteet niskaan, eikä sinun tarvitse kipittää koko talon läpi pukeutumaan.

Jos isolle vaatehuoneelle ei riitä neliöitä, jaa makuuhuone seinällä kahteen osaan. Seinän ei tarvitse välttämättä ylettää edes kattoon asti, jo matalampikin seinäke riittää ja silloin myös valo pääsee kulkemaan tilassa vapaammin. Sijoita vaatekaapit seinän toiselle puolelle ja sänky toiselle. Voit jättää kulkuaukot joko molemmille puolille sänkyä tai vain toiseen reunaan.

3. Panosta valaistukseen

Erityisesti jos huoneeseen ei pääse luonnonvaloa, tarkasti suunniteltu valaistus helpottaa elämää. Valaise koko huone riittävällä yleisvalolla ja tuo yksityiskohdat esiin pienemmillä valonlähteillä, kuten spoteilla. Kaappeja on saatavilla valmiiksi valaistuina, jolloin esimerkiksi oven avatessa kaapin sisälle syttyy valo ja vaatteet näkee hyvin.

Kuten tässä vaatehuoneessa on tehty, huoneen keskellä on riippuva valaisin joka luo yleisvalon. Kaikki kaapit on valaistu erikseen integroiduilla led- valoilla, jolloin vaatteet erottuvat paremmin.

Kun vaatehuoneen yksi seinistä on ikkunaa, se pysyy päivisin valoisana, mikä säästää tietenkin sähkönkulutuksessa, kun valoja ei tarvitse silloin pitää päällä. Vaikka vaatehuone on melko kapea, se ei näytä ahtaalta, koska koko sivuseinä on lasia ja liukuovet on mahdollista siirtää sivuun.

Pienempikin ikkunapinta-ala avartaa huomattavasti ja tuo valoa.

4. Sijoita tilaan jonkinlainen istuin

Rahi on näppärä vaatehuoneessa, koska siihen voi istuutua mistä suunnasta tahansa, ja se näyttää hyvältä pienemmänkin vaatehuoneen keskellä.

Istuin voi olla myös rakennettu kiinteäksi. Penkin alla olevat laatikot lisäävät säilytystilaa.

5. Valitse kaapinovet siisteystasosi mukaan

Jos olet siisti ihminen, avonaiset hyllyt ja kaapit sopivat sinulle. Jos taas tiedät, että elät suurimman osan ajasta luovan kaaoksen keskellä, on turha kiusata itseään enempää, ja pitää kaikki sotku näkösällä.

Lasiset ovet pitävät vaatteet pölyltä suojassa, mutta kaikki on nähtävillä ja helposti löydettävissä.

Näiden Ikean Komplement laatikoiden etuseinä on lasia, jolloin oikea paita löytyy nopeasti kiireessä. Koruhyllyn yläpuolinen lasitaso auttaa myös oikean korun valinnassa.

Umpinaiset ovet pitävät vaatehuoneen ilmeen seesteisenä, kun eriväriset vaatteet eivät riitele keskenään.

6. Panosta isoon peiliin

Vaatehuoneet ovat usein ikkunattomia ja suhteellisen pieniä, joten iso peili tekee tilasta heti avaramman ja lisää valon määrää. Peilin kannattaa olla tarpeeksi korkea, jotta näet asusi päästä varpaisiin asti. Jos seinätila ei riitä, kiinnitä peili vaatehuoneen oveen.

Toinen paikka, mihin peilit saa kiinnitettyä, ellei seinätilaa halua haaskata on kaappien ovet.

Ikkunaa vastakkaiselle seinälle kiinnitetty peili lisää hurjasti valoa. Huomaa, että peili kulkee tarksti seinästä seinään ja päättyy samaan linjaan kaapin yläreunan kanssa. Se tekee viimeistellyn ilmeen.

Lähteet:

https://i.pinimg.com/originals/cc/e9/10/cce9105bd5082bfa807dc84258bcc2f5.jpg

https://www.instagram.com/p/BF1LwlEpGIA/

https://www.decorpad.com/photo.htm?photoId=156766

https://www.digsdigs.com/creative-home-closets/

http://kreavilla.com

https://www.pufikhomes.com/2015/10/elegantnaya-rezidentsiya-na-beregu-ozera-ontario-v-kanade/

https://www.bloglovin.com/blogs/ivory-lane-4001580/closet-reveal-5056168161

https://hackthehut.com/41-dreamy-closet-organizers-walk-closets/4/

https://www.homestolove.com.au/spanish-mission-home-in-sydney-6324

http://alexadagmar.com/my-walk-in-closet/

https://gripelements.com/small-walk-in-closet-ideas/

(Kaikkien kuvien alkuperäistä lähdettä ei löytynyt, mutta läysin kaikki kuvat Pinterestistä. Eivät siis ole itse ottamiani.)

#vaatehuoneensisustus #walkincloset #mitensisustaavaatehuone #kaapitvaatehuoneeseen #vaatteidensäilytys #vaatehuoneensisustussuunnittelu #vaatehuoneenvalaisu #valaisu #vaatehuonemakuuhuoneessa #Ikeavaatehuone #tyylikäsvaatehuone #modernivaatehuone #luxusvaatehuone #vaatehuonepieneentilaan #unelmawalkincloset

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

1/9
ARCHIVE
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

Emilia Tornberg

tornbergemilia@gmail.com

Kuopio, Finland