Upea sängynpääty


Ihminen nukkuu keskimäärin kolmasosan elämästään, eli 75 vuotiaaksi eläessä unta on tullut jo kokonaiset 25 vuotta! Tämä on jo hyvä syy panostaa makuuhuoneen sisustukseen ja tehdä siitä viihtyisä ja rauhoittava, jotta unen saanti ei olisi ainakaan vaikeampaa.

Näyttävä sängynpääty syntyy, kun teet seinään sängyn levyisen syvennyksen lattiasta kattoon asti. Maalaa, tapetoi tai vuoraa syvennys 3D paneelilla mielesi mukaan ja kiinnitä molempiin reunoihin led nauhat valaisemaan sängynpäätyä. Valaistus korostaa päätyä upeasti ja antaa kauniin epäsuoran valon huoneeseen.

Makuuhuoneen hotellimaista tunnelmaa lisää symmetriset yöpöydät molemmin puoliin sänkyä, sekä näyttävät pöytälamput. Sängyn alle on asetettu iso matto ja päätyseinä on maalattu tumman harmaaksi luomaan hämyistä tunnelmaa. Kattoa on laskettu hieman alas ja tehty syvennys, jota korostaa sitä ympäröivät led valot. Koristeelliset klassiset kattolistat sopivat makuuhuoneen tyyliin.

Makuuhuoneen päätyseinä on maalattu tumman harmaaksi. Sängyn kohdalla on syvennys lattiasta kattoon ja se on valaistu molemmilta sivuilta.

Tämä makuuhuone näyttää ensivilkaisulla melko mahtipontiselta tavanomaiseen suomalaiseen makkariin verrattuna, mutta kun katsoo tarkemmin, huomaa että se onkin lopulta aika pienistä jutuista kiinni. Myös tässä on syvennetty hieman seinää sängyn takaa, mutta syvennystä on jatkettu kattoonkin. Syvennysosa on tapetoitu koristeellisella tapetilla, jotta se korostuu muusta seinä- ja kattopinnasta.

Valitse jokin kiva tapetti tai esimerkiksi maalisävy, joka on hieman seiniä ja kattoa joko vaaleampi tai tummempi. Ota huomioon led valon väri sävyjä valitessa. Jos valo on sinertävä, myös syvennyksen väri muuttuu hieman sinisemmäksi ja jos taas valon väri on lämpimämpi, se saa pinnan näyttämään kellertävämmältä mitä todellisuudessa on. Syvennyksen valaisu myös saa sen näyttämään vaaleammalta.

Sängyn päätysyvennystä on jatkettu kattoon asti ja valaistu se molemmilta sivuilta led nauhoin.

Sängyn ei tarvitse aina sijaita keskellä lattiaa, ja pienemmissä makuuhuoneissa se ei useimmiten edes ole mahdollista. Pienikin makuuhuone voi kuitenkin olla näyttävä kun panostat pintamateriaaleihin.

Seinään on rakennettu tummasta puupaneelista kapea uloke, joka nousee lattiasta kattoon ja jatkaa katonrajaa päätyseinässä viereisen seinän päähän asti. Tämän ulokkeen alle on asennettu valaisu, ja sängyn taakse jäävälle alueelle on laitettu 3D paneelit.

Sänky on sijoitettu epäsymmetrisesti seinän viereen. Tausaseinälle on rajattu alue 3d laatoista, jotka on valaistu.

Voit tehdä seinään myös useampia erilevyisiä syvennyksiä, eikä niiden tarvitse olla välttämättä symmetrisesti.

Makuuhuoneen peräseinä on tummaa puupaneelia.

Jos haluat käyttää vain jotain tiettyä väriä huoneessa, valitse toisiinsa sopivia eri sävyjä. Yhdistele tummempia ja vaaleampia sävyjä ja käytä sisustuksessa eri tekstuureja kuten karheaa puuta, sileää nahkaa, pörröistä mattoa ja kiiltävää muovia. Näin tilasta ei tule tylsä.

Ruskeassa makuuhuoneessa on yhdistelty eri ruskean sävyjä toisiinsa ja käytetty eri tekstuureja.

Puurimoituksella saa näyttäviä pintoja aikaan. Sängyn päätyseinästä suurimpaan osaan on tehty pystyrimoitus, jota korostaa katonrajasta tuleva valaistus. Rimoituksen taakse jäävä seinä on maalattu tumman harmaalla, ja se tuo rimojen välit paremmin näkyviin. Puun väriseksi jätetty rimoitus sopii sängyn puiseen runkoon ja vaaleaan parkettiin, sekä verhoihin. Kontrastiksi vaaleille pinnoille kattoa ikkunaseinän vieressä on laskettu hieman alaspäin ja maalattu tumman harmaalla ja kiinnitetty spottivalot rakenteisiin.

Sängyn päätyseinään on tehty pystyrimoitus puusta. Sitä korostaa ylhäältä tuleva valaistus.

Rimoituksen voi tehdä myös isommilla raoilla, jolloin siitä tulee aivan erinäköinen. Kun rimoitusta jatkaa kattoon asti, sänky saa ikään kuin katon ylleen. Voit jättää rimat eri mittaisiksi kuten tässä makkarissa on jätetty, tai katkaista kaikki samaan linjaan.

Sängyn taakse on kiinnitetty puurimoja noin 10 senttimetrin välein ja ne jatkuvat katossa sängyn ylle. Rimat on jätetty kattoon eri pituisiksi.

Tässä makuuhuoneessa sängyn molemmilla puolilla on ikkunat, ja keskelle jäävä seinä on peitetty verholla. Tätä ideaa voisi käyttää myös ikkunattomalla seinällä kiinnittämällä verhokisko sängyn yläpuolelle. Kun kangas laskeutuu kauniisti sängyn takana, se tuo sängyn aivan eri tavalla esille.

Sängyn molemmilla puolilla on ikkunat, ja keskelle jäävälle alueelle on laitettu verhot.

Tummansininen sängynpääty antaa väriä muuten harmaa beigelle sisustukselle. Sängyn molemmille puolille on laitettu yöpöydät pöytälamppuineen ja lamppujen takana olevat korkeat peilit tuplaavat valon määrän ja tekevät huoneesta astetta juhlallisemman.

Sängyn taakse on laitettu korkea tummansininen sängynpääty. Se tuo hieman väriä muuten ruskean sävyiseen sisustukseen.

Lähteet:

https://www.behance.net/gallery/41235701/Modern-Bedroom

https://i.pinimg.com/originals/2d/eb/ae/2debaed3a64de250c113701745347c42.jpg

http://gm-interior.ru/gmportfolio/695-dizajn-interera-dvukhkomnatnoj-kvartiry-zhk-fili-grad

https://www.futuristarchitecture.com/3365-contemporary-beds-for-perfect-bedroom.html

http://cs623331.vk.me/v623331093/46627/4aFXRK-6HWA.jpg

https://vk.com/photo22401093_429402245?all=1

http://homeworlddesign.com/scandinavian-modern-loft-interior-by-inarch/

http://theglitterguide.com/2018/05/08/feminine-charleston-home-tour/

https://decoratw.com/add-class-and-elegance-to-the-interior-of-your-home-with-tufted-wall-panels/

#sängynpääty #makuuhuoneensisustus #makuuhuoneensisustusinspiraatio #ideoitamakuuhuoneensisustukseen #makuuhuoneensisustussuunnittelu #puurimoitussisällä #epäsuoravalaistus #valaisullasisustaminen #3Dpaneeli #verhoillasisustus #modernimakuuhuone #tyylikäsmakuuhuone

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE