Portaiden alustan hyödyntäminen


Portaikon alle jää paljon hukkatilaa, ellei sitä keksi hyödyntää mitenkään. Jo rakennusvaiheessa kannattaa miettiä haluaisiko mahdollisesti käyttää ylimääräisen tilan hyödyksi, koska silloin pääsee kaikista pienimmällä vaivalla. Pienellä remontillakin saa kuitenkin jo ihmeitä aikaan sekä tietysti ihan vaan huoneen järjestystä muuttamalla.

KEITTIÖ PORTAIKON ALLE

Olisitko tullut ajatelleeksi, että portaikon voisi hyödyntää keittiössä. Kun askelmien alle suunnittelee kaapistot jo portaiden rakennusvaiheessa, pääsee todennäköisesti halvemmalla ja halpommalla, kuin jälkeenpäin rakennetussa kaapistossa.

Keittiön kaapistot ja mikro on integroitu portaiden alle.

Portaiden alle on sijoitettu kaappien lisäksi mikro, joka on integroitu seinään. Ovellisten kaappien lisäksi kauniille astijoille on jätetty erikokoisia avohyllyjä.

Portaiden alle on sijoitettu kaappeja, mikro sekä avohyllyjä.

Portaiden alapinta on peitetty teräslevyllä, ja se sopii teollisuustyyliseen keittiöön. Tasot ja laitteet ovat samaa ruostumatonta terästä, sekä portaikon kaiteet, kaappien vetimet ja seinällä olevat avohyllyt. Valkoinen perinteinen tiililadottu laatta taustaseinällä raikastaa muuten harmaata keittiötä.

Harmaa moderni keittiö on rakennettu portaiden alle.

Keittiön alakaapit on helppo sijoittaa portaiden alle, mutta myös yläkaapit on mahdollista saada järkevästi portaikon alapuolelle, kun suunnittelee kaapit mittatilauksena. Tässä valkoisessa keittiössä jokainen neliö on mietitty tarkkaan, ja keittiön tason ihan oikeasta reunasta löytyy mikrolle tehty kolo. Näin se on siististi piilossa, mutta kuitenkin käden ulottuvilla.

Portaiden alapuolella on valkoinen keittiö. Portaiden mustat yksinkertaiset metallikaiteet sopivat lattian mustavalkoiseen laatoitukseen. Portaiden takaseinän värikäs tapetti tuo keittiötilaan väriä. Keittiökaapit on sijoitettu portaiden alle.

Upeasta mustavalkoisesta kaari-ikkunasta tulvii valoa keittiöön. Portaiden alla olevien kaappien lisäksi keittiötila jatkuu myös edessä olevalla saarekkeella. Tasot ovat valkoista marmoria ja kaappien vetimet sekä lamppujen yksityiskohdat kultaisia. Portaiden askelmat ja kaiteen käsipuu on vaaleaa puuta ja muut osat mustaa metallia.

Portaiden alapuolisen tilan voi myös levyttää umpeen ja haukata käyttöön vain osan alueesta. Keittiössä ei tarvitse välttämättä olla yläkaappeja laisinkaan, jos lattiatilaa riittää tarpeeksi alakaapeille. Tässä keittiössä on ainoastaan yksi avohylly, johon hienoimmat astiat voi laittaa esille. Keittiösyvennys on tehty mielenkiintoisen muotoiseksi ja sitä korostaa mustaksi maalatut reunat, jotka sopivat alakaappeihin.

HYLLYJÄRJESTELMÄ

Hyllykköjärjestelmän rakentaminen portaiden alle ei vaadi suurta remonttia. Hyllyjen kiinnittämisessä voi käyttää mielikuvitusta, ja kaikkien hyllyjen ei välttämättä tarvi olla saman korkuisia. Mieti aluksi, mitä niissä meinaat säilyttää, ja tee hyllyt säilytettävien tavaroiden koon mukaan. Eteisessä olevan portaikon alla voit säilyttää vaikka kenkiä. Jätä kauneimmille kengille avohyllyt ja piilota kuraiset lenkkarit ovellisten taakse. Olohuoneessa olevien portaiden alle voi rakentaa istuinpaikan ja hyllyt kirjoille ja koriste esineille kuten tässä onkin tehty.

Ulkomaisissa asunnoissa näkee usein kaiteettomia portaita. Täytyy kuitenkin muistaa, että Suomen rakennusmääräykset eivät hyväksy niitä. Ovathan ne sisustukselliset kauniit, mutta eivät turvallisimmasta päästä.

ETEISEN KAAPIT

Asunnon sisääntulossa kaappitilaa ei voi koskaan olla liikaa. Portaikon alle saa kätkettyä valtavasti vaatteita ja kenkiä. Korkeimpiin kaappeihin mahtuu takit roikkumaan ja pienempiin voi laittaa kenkiä ja asusteita.

Apteekkikaappi mekanismi on kätevä, kun perimmäisetkin vaateet ja tavarat tulevat esille, eikä niitä tarvitse alkaa kaivaan kaapin perältä. Tämä kuitenkin vaatii tilaa avautua eteenpäin, eikä näin ollen ihan ahtaimpiin huoneisiin sovi.

TYÖPISTE

Tee portaiden alusesta työpiste laittamalla sopivan kokoinen työpöytä sinne. Voit lisätä halutessasi muutaman hyllyn seinille, jos haluat lisää säilytystilaa. Tätä työpistettä on jatkettu myös sivulle ja näin saatu toinenkin kaappi tavaroille.

Työpiste voi olla myös yksinkertaisempi. Modernin talon linjaa on jatkettu, ja portaiden alle on asennettu marmorilevy työpöydäksi.

LEMMIKIN PAIKKA

Mikäli omistat lemmikin, voit sisustaa hänelle oman pienen pesäkolon. Portaiden alustasta on jaettu seinäkkeellä pieni alue koiralle, ja seinät on tapetoitu teemaan sopivalla tapetilla. Takaseinälle on rakennettu koiran kopin siluetti, jonka "kulkuaukkoon" on kiinnitetty peili. Pieni matto ja tietenkin oma peti ja lelukori, sekä juomakuppi takaavat sen, että hauva viihtyy kolossaan.

Koirankopin voi tehdä sisälle, kun puhkaisee sopivan kokoisen reiän seinään ja tekee kopin siluetin ulkopuolelle. Voit tehdä sen esimerkiksi maalamalla, tapetoimalla tai niinkuin tässä on kiinnitetty vanhaa lautaa seinään kopin muotoon.

VIHERNURKKAUS

Portaiden alle voit tehdä myös kasvialueen. Yhdistele isoja ja pienempia kasveja keskenään, ja jos haluat tuoda hieman luxus fiilistä, peitä alue pikkukivillä.

Kun rakennusvaiheessa jo ottaa portaiden alustan huomioon, voi tehdä lattiaan syvennyksen kasvialtaille, jolloin viherkasvit saa upotettua upeasti maantasoon. Siitä tulee takuulla koko huoneen katseen kiinnittäjä. Kun kasvit vielä valaisee, ne näyttävät entistä upeammilta.

ISTUMISPAIKKA

Sijoita matala laatikosto portaiden alle, ja laita päälle muutama tyyny ja talja pehmusteeksi. Se kertoo vieraillekin, että laatikoston päällä saa istua, ja tietenkin tuo mukavuutta. Lisää muutama kiva sisustusesine ja valaistus mielesi mukaan.

Lähteet:

https://www.pianetadesign.it/galleria.php?

http://regardsetmaisons.blogspot.com/2016/05/comment-optimiser-lespace-sous-lescalier.html

https://christinasadventures.com/18-creative-ways-use-space-stairs/

https://i.pinimg.com/originals/a3/16/1e/a3161ee9f12ac2a0c16866e975bc7629.jpg

https://www.pufikhomes.com/2016/05/vesyolyiy-interer-parizhskoy-kvartiryi/

http://www.fixupable.com/how-to-decorate-your-kitchen-using-black-and-white/

https://www.ad-magazin.de/article/wienberg

http://muotopuoliblog.blogspot.com/2014/06/hukkaneliot-kayttoon.html

https://www.decoratingyoursmallspace.com/organizing-your-home-making-the-best-use-of-every-space/

https://www.hgtv.com/remodel/interior-remodel/11-organized-home-offices-to-inspire-you-pictures

https://i.pinimg.com/originals/1f/28/a3/1f28a3b2c77bdd1206e2319b94babf00.jpg

https://i.pinimg.com/originals/79/a4/74/79a4747e1083f1ee35a219d1df440e71.jpg

http://www.denainteriores.com/2014/06/embaixo-da-escada.html?spref=pi

https://www.soriwrites.de/sitzbank-diy-ikea-besta/

#portaat #portaidenalus #portaikonaluksensisustus #mitäsuunnitellaportaidenalle #mitäportaidenalle #keittiöportaidenalla #kasveillasisustaminen

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE