Virkistäydy ulkosuihkussa


Pihasuihkun alle on kiva mennä viilentymään kesken hellepäivän, ja uinnin jälkeen hiekkaiset jalat on näppärä pestä ulkona ennen sisälle menoa. Roskat ja kivet eivät pääse kulkeutumaan sisälle ja pihatöissä sotkeutuneet kädet on nopea käydä huuhtaisemassa. Erityisesti lapsiperheessä pihasuihku on varmasti kesän hitti.

Suihku kiinnitetään joko hanaan, tai puutarhaletkukytkimeen, ja suihkussa oleva järjestelmä lämmittää veden. Lämmitystapoja on monia. Aurinkoenergialla lämpiävät mallit eivät kuluta lämmittämiseen lainkaan energiaa, eivätkä vaadi sähköliitäntää. Toinen tapa saada lämmintä vettä ulkohanasta on sähköllä tai kaasulla toimiva veden läpivirtauslämmitin. Se lämmittää veden sitä mukaan, kun sitä lasketaan hanasta. Erillinen vedenlämmitin kuitenkin lisää suihkun hintaa muutamalla satasella.

Mikäli ulkosuihkun meinaa perustaa rakennuksen viereen, täytyy huomioida, että vesi ei pääse valumaan missään nimessä rakenteisiin ja homehduttamaan niitä. Helpointa on, kun laittaa suosiolla suihkun pystyyn rakennuksista hieman kauemmas.

Maan kallistukset kannattaa huomioida suihkua pystyttäessä, ettei vesi jää seisomaan yhteen kohtaa. Pihasuihkuun kannattaa rakentaa myös jonkinlainen "lattia" , koska jo muutaman suihkukerran jälkeen nurmikko on jo aivan liejussa. Voit rakentaa pohjan esimerkiksi puusta tai kivestä.

Ulkosuihkuun on rakennettu seinät suojaamaan katseilta.

Yllä oleva suihku on pystytetty terassin nurkkaan, ja seinämät on rakennettu suojaamaan katseilta. Valkoinen puuseinä sekä terassin lattia ovat rakennettu myötäilemään upeasti kiven muotoja. Vanhaan kuluneeseen laudanpätkään on kiinnitetty koukut pyyhkeille suihkussa viilentyjiä varten ja se sopii suihkupaikan luonnolliseen tyyliin.

Suihkun pohjaksi käy puun lisäksi myös kivetys. Rosoinen luonnonkivi sopii loistavasti ulos, ja kastuessaan ei ole liukas jalkojen alla. Puusta rakennetut seinät antavat tähän ulkoilma suihkukoppiin suojaa ja lattialla oleva turkoosi jakkara toimii sekä istuimena, että somisteena yhdessä mehikasvin kanssa. Seinillä oleville koukuille on mahdollista ripustaa pyyhkeet ja uima-asut roikkumaan.

Valkoinen suihkukoppi on rakennettu puusta pihasuihkun suojaksi.

Tähän ulkosuihkuun tullaan kaarevaa upeaa puista polkua pitkin keskelle kasvillisuutta. Tunnelma on viidakkohenkinen, kun suihkualueen kasvit yhdistyvät luonnonmateriaaleihin. Ohuista puiden rungoista on rakennettu seinämä antamaan suojaa, ja se näyttää luonnolliselta kasvien taustalla, eikä pomppaa liikaa silmille. Viimeisen silauksen tuo puisen suihkun rinnalle pystytetty vanha pölkky antamaan laskutilaa.

Viidakkotunnelmaa luovat isot kasvit ja puupinnat ulkosuihkuun.

Pihasuihkun surffiteema syntyy suihkun seiniin kiinnitetyistä vanhoista surffilaudoista. Ne tuovat väriä ja rosoisuutta, muuten melko pelkistettyyn suihkukoppiin. Maassa olevat vaaleat pikkukivet sopivat rantatunnelmaan hienosti ja toimivat myös käytännön syistä, kun päästävät suihkuveden lävitseen.

Surffiteema on tuotu ulkosuihkuun kiinnittämällä surffilaudat suihkun ulkoseiniin ja levittämällä pieniä koristekiviä suihkukopin ympärille.

Kalifornian tunnelmaa löytyy myös tästä suihkupaikasta. Seinustalle pystytetyn suihkupisteen seinälaudat on maalattu vaaleansinisellä ja valkoisella raidalliseksi. Suihkukoppi on viety astetta pidemmälle jaottelemalla se kahteen osaan suihkuksi sekä pukeutumistilaksi.

Söpö suihkukoppi on maalattu hempeän vaaleansinisellä sekä valkoisella maalilla pystyraitoja.

Jos kaupan valmiit naulakot ei houkuta, sellaisen voi tehdä sopimasta puun oksasta. Voit maalata sen haluamallasi värillä, tai jättää ihan sellaisekseen. Kiinnitä oksan päähän joku koukku, mihin saat kiinnitettyä narun, ja ripusta naulakko roikkumaan sopivaan paikkaan suihkun läheisyyteen.

Puun oksa on maalattu mustaksi ja ripustettu pyyhetelineeksi ulos.

Moderniin ympäristöön sopii simppeli ulkosuihku. Suihkun musta tausta tuo sen esiin muuten valkoisesta seinästä. Lattiassa on käytetty sekä puuta että laattapintaa tuomaan vaihtelevuutta ja suihkun ympäristön pyöreät sileät luonnonkivet ja isot laatat jatkavat samaa modernia linjaa. Yleisilmeeseen luonnollisuutta tuo maanpeitekasvi, jota on istutettu kivien lomaan.

Moderni ulkosuihku sopii skandinaaviseen tyyliin.

Moderni tyyli jatkuu myös tässä pihasuihkussa. Suihkun tausta ja lattia on tehty samasta rimoituksesta, mitä rakennuksen katoskin, ja se tekee ilmeestä yhtenäisen. Lämpimän sävyinen puu sopii hienosti harmaan kiviseinän ja pihan laatoituksen kanssa yhteen.

Poikittaisesta puurimoituksesta on tehty suihkun taustaseinä ja lattia. Se on yksinkertainen ja moderni. Puu on käsitelty lämpimän oranssilla sävyllä ja se sopii harmaaseen rakennukseen ja muuriin jonka vieressä suihku sijaitsee.

Markkinoilta löytyy valmiina moneen tyyliin ja hintaluokkaan sopivia pihasuihkuja ja keräsin tähän muutamia malleja. Linkkiä klikkaamalla pääset lukemaan tuotteesta lisää.

Bathlifen ulkosuihku forsa 359€

Netrauta

Swim&Fun Malta pihasuihku 149€

Netrauta

Mökkisuihku hehku basic 549€

taloon.com

Röshultsin Garden-ulkosuihku 3853€

Finnish Design Shop

Lähteet:

https://i.pinimg.com/originals/f8/b5/c8/f8b5c8d9694c983e936ec5d603958d84.jpg

https://www.sliptalk.com/31-cool-things/#.UzSN-_ldVtj

https://www.hgtv.com/design/hgtv-dream-home/2016/pool-pictures-from-hgtv-dream-home-2016-pictures?im=15&soc=sharepin

https://www.hgtv.com/design/hgtv-dream-home/2016/pool-pictures-from-hgtv-dream-home-2016-pictures?im=15&soc=sharepin

http://www.klikk.no/bolig/9-utedusjer-for-ekte-sommerdager-2240132

https://www.meillakotona.fi/artikkelit/tee-tyylikas-oksanaulakko

https://camillestyles.com/living/cream-of-the-crop/15-outdoor-shower-designs-that-equal-instant-vacation/

https://amp-coastalliving-com.cdn.ampproject.org/c/amp.coastalliving.com/homes/decorating/outdoor-bath-showers?source=dam

#pihasuihku #ulkosuihku #ulkosuihkumökille #pihasuihkumökille #pihasuihkunrakennus

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE