Näin valitset sopivat verhot


Eräässä sisustuslehdessä huomasin upeasti sisustetun lastenhuoneen, mutta huomioni kiinnittyikin ikkunaan ja verhoihin. Ikkuna oli melko pieni, ehkä metrin leveä ja korkea, mutta verhot saivat sen näyttämään aivan naurettavalta. Verhot oli nimittäin kiinnitetty aivan ikkunan yläreunaan ja verhojen helma ylettyi tuskin ikkunan alareunaan. Tämä sai ikkunan näyttämään entistäkin pienemmältä pisteeltä seinän keskellä. Verhoja laittaessa kannattaakin muistaa yksi tärkeä sääntö. Jätä vähintään 20-30cm verhotangon ja ikkunan yläreunan väliin. Tämä saa huoneen näyttämään paljon korkeammalta ja ikkunan isommalta.


Saman ikkunan verhot on asennettu sekä oikein että väärin. Ensimmäisessä kuvassa verhot on sijoitettu ikkunan yläreunaan kiinni ja toisessa kuvassa reilusti ikkunan yläpuolelle.

Kun verho ostoksille lähtee, kannattaa miettiä mitä haluaa. Onko verhojen tarkoitus olla vain sisustuksellinen elementti vai halutaanko kenties saada huone pimennettyä niiden avulla tai poistaa kaikua isosta tilasta. Verhot voi olla joko näyttävä yksityiskohta tai sitten ihan vain tuoda lämpöä ja kotoisuutta huoneeseen.

Läpikuultavammat ja peittävämmät verhot on yhdistetty samassa ikkunassa.

Huoneen koko ja valoisuus vaikuttaa myös siihen, millaiset verhot kannattaakaan valita. Jos huone on todella pieni ja hämärä, ei ehkä kannata valita niitä kaikista tummimpia verhoja. Ne voivat saada näyttää huoneen entistäkin pienemmältä ja tunkkaisemmalta.


Mitä isompi tila, sitä isommat huonekalut. Tämä pätee myös verhojen kohdalla. Jos korkeaan ja avaraan olohuoneeseen laitat "normaalin" levyiset verhot, ne tulevat aivan varmasti näyttämään hölmöiltä ja narumaisilta. Alla olevassa kuvassa onkin laitettu tarpeeksi isot verhot tilaan nähden ja ne korostavatkin tilan korkeutta hienosti, mutta myös saavat olohuoneen näyttämään paljon kotoisammalta, mitä se ilman verhoja olisikaan.

Isossa ja korkeassa olohuoneessa on laitettu valkoiset verhot lattiasta kattoon asti. Verhot ovat riittävän leveät isoon tilaan.

Sopivia verhoja etsiessä kannattaa muistaa katsoa kangasta valoa vasten ja eri valaistuksissa, koska kirkkaassa päivänvalossa esimerkiksi todella ohut ja läpikuultava kangas näyttää entistäkin ohuemmalta ja voi häipyä aivan huomaamattomaksi. Toisaalta taas illalla valo ei tule enää samalla tavalla verhojen läpi, ja huoneen valaistuksen sijoittelu ja valon väri vaikuttaa paljon siihen miltä verhot näyttävät. Kellertävä valo saa verhotkin näyttämään lämpimämmän sävyisiltä mitä oikeasti ovatkaan ja kylmä valkoinen valo taas saa kylmänsävyiset verhot näyttämään entistäkin kylmemmiltä.

Kaari-ikkunan molemmille puolille on sijoitettu vaaleanharmaat verhot jotka ylettyvät lattiasta kattoon.

Verhot voi valita myös ikkunasta avautuvan maiseman mukaan. Jos ikkunasta avautuu harmaa ja ankea betoniviidakko, voit valita maiseman vastapainoksi jonkin vihreänsävyisen kuviollisen verhon joka ikään kuin värittää tätä maisemaa. Jos taas haluat korostaa entisestään ikkunasta näkyvää maisemaa valitse verhot sen mukaan. Mikäli ikkunasta näkyy esimerkiksi urbaani kaupunkimaisema, valitse verhot joissa on jokin graafinen kaupunkikuosi.

Ikkunasta näkyy vihreitä puita ja verhot on valittu maisemaan sopiviksi. Vaaleissa verhoissa on isoja kuvia kasvin lehdistä ja ne sointuvat hienosti myös huoneessa oleviin viherkasveihin.

Kuvat: Pinterest


  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE