Näin valitset sopivat verhot


Eräässä sisustuslehdessä huomasin upeasti sisustetun lastenhuoneen, mutta huomioni kiinnittyikin ikkunaan ja verhoihin. Ikkuna oli melko pieni, ehkä metrin leveä ja korkea, mutta verhot saivat sen näyttämään aivan naurettavalta. Verhot oli nimittäin kiinnitetty aivan ikkunan yläreunaan ja verhojen helma ylettyi tuskin ikkunan alareunaan. Tämä sai ikkunan näyttämään entistäkin pienemmältä pisteeltä seinän keskellä. Verhoja laittaessa kannattaakin muistaa yksi tärkeä sääntö. Jätä vähintään 20-30cm verhotangon ja ikkunan yläreunan väliin. Tämä saa huoneen näyttämään paljon korkeammalta ja ikkunan isommalta.


Kun verho ostoksille lähtee, kannattaa miettiä mitä haluaa. Onko verhojen tarkoitus olla vain sisustuksellinen elementti vai halutaanko kenties saada huone pimennettyä niiden avulla tai poistaa kaikua isosta tilasta. Verhot voi olla joko näyttävä yksityiskohta tai sitten ihan vain tuoda lämpöä ja kotoisuutta huoneeseen.

Huoneen koko ja valoisuus vaikuttaa myös siihen, millaiset verhot kannattaakaan valita. Jos huone on todella pieni ja hämärä, ei ehkä kannata valita niitä kaikista tummimpia verhoja. Ne voivat saada näyttää huoneen entistäkin pienemmältä ja tunkkaisemmalta.


Mitä isompi tila, sitä isommat huonekalut. Tämä pätee myös verhojen kohdalla. Jos korkeaan ja avaraan olohuoneeseen laitat "normaalin" levyiset verhot, ne tulevat aivan varmasti näyttämään hölmöiltä ja narumaisilta. Alla olevassa kuvassa onkin laitettu tarpeeksi isot verhot tilaan nähden ja ne korostavatkin tilan korkeutta hienosti, mutta myös saavat olohuoneen näyttämään paljon kotoisammalta, mitä se ilman verhoja olisikaan.

Sopivia verhoja etsiessä kannattaa muistaa katsoa kangasta valoa vasten ja eri valaistuksissa, koska kirkkaassa päivänvalossa esimerkiksi todella ohut ja läpikuultava kangas näyttää entistäkin ohuemmalta ja voi häipyä aivan huomaamattomaksi. Toisaalta taas illalla valo ei tule enää samalla tavalla verhojen läpi, ja huoneen valaistuksen sijoittelu ja valon väri vaikuttaa paljon siihen miltä verhot näyttävät. Kellertävä valo saa verhotkin näyttämään lämpimämmän sävyisiltä mitä oikeasti ovatkaan ja kylmä valkoinen valo taas saa kylmänsävyiset verhot näyttämään entistäkin kylmemmiltä.

Verhot voi valita myös ikkunasta avautuvan maiseman mukaan. Jos ikkunasta avautuu harmaa ja ankea betoniviidakko, voit valita maiseman vastapainoksi jonkin vihreänsävyisen kuviollisen verhon joka ikään kuin värittää tätä maisemaa. Jos taas haluat korostaa entisestään ikkunasta näkyvää maisemaa valitse verhot sen mukaan. Mikäli ikkunasta näkyy esimerkiksi urbaani kaupunkimaisema, valitse verhot joissa on jokin graafinen kaupunkikuosi.

Kuvat: Pinterest


  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

1/9
ARCHIVE
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

Emilia Tornberg

tornbergemilia@gmail.com

Kuopio, Finland