Lemmikin omistajalle DIY ideoita


Kahdelle pienelle koiralle on rakennettu itse tiipii neljästä puukepistä ja kankaasta oleskelupaikaksi.

Kahden pörröisen chinchillan omistajana tiedän, miten tärkeää lemmikkien huomioiminen sisutuksessa on. Materiaalien on pakko olla kulutusta kestäviä ja helposti puhdistettavia. Keräsin hauskoja ideoita karvaisille kavereille toteutettavaksi.

Useat koirat ja kissat tykkäävät siitä, että heillä on jokin oma turvapaikka missä saavat olla aivan rauhassa. Pienemmälle vipeltäjälle on helppo rakentaa sellainen itse tiipiín muodossa, niinkuin yllä olevassa kuvassa on tehty.

Ota muutama harjanvarsi tai vastaava puinen keppi ja sahaa neljä sopivan korkuista palaa. Sido toisiinsa tukevasti ylhäältä kiinni paksulla langalla. Mittaa kankaasta oikean kokoinen pala runkoon nähden ja leikkaa siihen kulkuaukko lemmikille. Leikkaa kangas, ja ompele kaikki reunat siistiksi, ettei kangas lähde purkautumaan. Kiinnitä kangas sitten puurunkoon esimerkiksi kuumaliimalla tai ompelemalla. Laita pohjalle tyyny tai vaikkapa talja pehmusteeksi. Voit myös ommella makuualustan itse.

Kissanhiekka-astia on toteutettu kaappin taakse tekemällä reikä seinään IKEAN kaappiin. Muovilaatikko on laitettu sisälle hiekkalaatikoksi ja kannesta on poistettu puolet.

Kissanhiekkalaatikko on jokaiselle maukujalle välttämätön. Kaupoissa on valtavasti erilaisia versioita hiekkalaatioista, mutta sellainen on helppo toteuttaa myös itse piiloon muulta sisustukselta. Mikä tahansa lipasto, josta löytyy tarpeeksi iso ovellinen kaappi käy. Seinään reikä kissan kulkemista varten ja sisälle muovilaatikko johon hiekka tulee. Muovilaatikon kannesta puolet pois ja kisulin vessa on valmis. Laatikon kansi takaa sen, että osa hiekasta jää sen päälle, eikä pääse kulkeutumaan pitkin asuntoa.

Takuuvarma tapa tuoda jännittävyyttä sisustukseen on rakentaa karvakamulle kiipeilypuu erikokoisia hyllyjä yhdistelemällä seinälle ja kiinnittämällä sekaan paksuja puunoksia, joita pitkin hyllyille pääsee kiipeämään.

Kiinnityksessä kannattaa olla tarkkana, että kiipeilypaikka kestää varmasti lemmikin pomppimiset tippumatta alas seinältä.

Kuvat: Pinteret.com


  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE