Poimi vinkit x4 näin luot syksyisen parvekkeen/terassin


Kesä on vaihtunut syksyyn ja nyt olisikin hyvä aika päivittää parveke tai ulkoterassi syksyä varten. Muutamilla muutoksilla saat luotua viihtyisämmän tilan, missä tarkenee oikeasti kesänkin jälkeen.

LYHDYT luovat kotoista ja syksyistä tunnelmaa, kun laitat vaikkapa pöydälle rykelmän erilaisia lyhtyjä ja sytytät niihen kynttilät kun ilta pimenee. Mielenkiintoisen asetelman saat kun valitse vaikkapa kolme eri kokosta tai näköistä lyhtyä rykelmäksi.

ULKOVALOT voit ripustaa roikkumaan rennosti oleskelutilan yli tai vaikkapa ylemmän kuvan tapaan seiniä pitkin. Aurinkonennolla toimivat valot ovat siinä mielessä loistavat, että säästät sähköä eikä sinun tarvitse olla laittamassa valoja päälle ja sammuttamassa niitä. Valot syttyvät aina illan tullen itsestään.

Tunnelmavaloja voi käyttää muutenkin, kuin aivan perinteisellä tavalla. Ylemmän kuvan tavoin kerää puita nuotioksi ja tulen sijasta levitäkin valot korostamaan puita. Saat muuten varmasti näyttävän tunnelmanluojan aikaiseksi. Erilaiset ulkotakat ovatkin tällä hetkellä kovassa huudossa ja uusia tuotteita ilmestyy markkinoille jatkuvasti.

Esimerkiksi tämä Eva Solon FireGlobe ulkotakka löytyy Finnish Design Shopin valikoimasta. (Kuva: FinnishDesignShop) Korkea takaseinä pitää tässä huolen siitä, ettei tuuli pääse sammuttamaan liekkiä. Tällaiset ulkotakat ovatkin siinä mielessä käteviä, että voit vaihtaa helposti niiden paikkaa.

VILTIT, TALJAT JA TYYNYT lämmittävät mukavasti siinä vaiheessa kun mittari ei näytäkään enää kesälukemia. Tee vaikkapa terassisi nurkkaan mukava löhöilypaikka, missä voit kääriytyä viltin alle lämpimään.

Kun ulkona halutaan vielä oleskella, mutta pelkkä viltti ei enää riitä, kannattaa harkita terassinlämmittimen ostamista. Markkinoilta löytyykin lämmittimiä hintaluokaltaan aivan laidasta laitaan. Halvimmillaan lämmittimen saa alle satasella, mutta tehokkaimmat maksavat tietenkin enemmän, jopa useita tonneja. Kannattaa myös miettiä haluaako helpon sähkökäyttöisen version, vai tehokkaamman kaasulla toimivan.

KUKAT mitkä ovat jo kuolleet kylmyyteen, kannattaa heittää pois ja istuttaa tilalle viileämpiä lämpötiloja sietäviä kasveja. Tällaisia ovat esimerkiksi callunat, kanervat, hopeavillikot, pallokrysanteemit ja muratti. Tietysti myös erilaiset havukasvit kuten tuijat tai vaikkapa pienet kuuset viihtyvät syksyllä ulkotiloissa.

Kuvat: Pinterest ja FinnishDesignShop

#decoration #objects #interior #terrace #fall #syksy #terassi #balcony #parveke #valaistus #lighting #piha #lyhty #kynttilät #candles

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
FOLLOW ME
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
FEATURED POSTS
INSTAGRAM

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
ARCHIVE